keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Uudet kujeet vai miten se meni?


Taas yksi vuosi alkaa olla takana päin. Ja taas pitäisi opetella uusi vuosiluku.

Kaksituhattakaksitoista tuntuu yhtä omituiselta ja kankealta sanoa tai kirjoittaa kuin kaikki aikaisemmatkin vuodet. Taitaapi taas kestää lähemmäs kesäkuuta, ennen kuin vuosi menee yhteenkään allekirjoitettavaan paperiin kerralla oikein. Älkää siis turhaan ihmetelkö, jos tulevan vuoden ensimmäinen Kiiski onkin uusinta tämän vuoden keväältä.

Vuoden vaihtuminen on aina yhtä ihmeellinen hetki. Raketit paukkuvat ja skumpat kuohuvat muovilaseissa. Ja varpaat jäätyvät poskia nipistelevässä pakkasessa. Yölliset tipattoman lupailut kaikkoavat mielestä viimeistään seuraavana aamuna, kun tottunut uudenvuoden juhlijakin tarvitsee loiventavan. ”Aloitan tipattoman sitten huomenna.” Niin. Tulihan sitä jo kello 12 ylikin nautittua, eli pieleen meni tammikuun kaljaton ajanjakso eniveis.

Mitä sitten uudelta vuodelta odotetaan? Lupauksia tehdään, mutta niitä ei koskaan pidetä. Onko vuosi taas samanlainen kuin edellinenkin?

Kiiski on lopen kyllästynyt jo ajatellessaankin tulevaa vuotta. Silti päätoimittaja kärkipäässä lupaa upeaa ja vastarintaisaa vuotta 2012 (menihän se oikein)! Helmikuun synttärinumeroa siis odotellessa. Muistahan, että kolumnistimme viihdyttävät lehdettömyydestä huolimatta myös tammikuussa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti