keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

SuperKesäKiiski

KesäKiiski viihtyy hellesäillä omissa unelmissaan. Tänään mietityttääkin yksi elämän ikuisimmista kysymyksistä – heti munan ja kanan olomassaolo-järjestyksen jälkeen (se oli muuten muna!): haluaisinko mieluummin lentää vai teleportata?

Lentäminen voi Suomen aurinkoisissa loskasäissä olla hieman likaista ja märkää puuhaa, eivätkä purevien pakkasten viimatkaan järin houkuttele. Toisaalta, lentäminen olisi kuitenkin teleporttausta hauskempaa tekemistä vapaa-ajalla. Eikä tulisi niin suurta houkutusta livahtaa luennolta huomaamattomasti toiseen todellisuuteen ihan fyysisessäkin muodossa ;)

Oli kyseessä mikä tahansa supervoima, Kiiski on kateellinen jokaiselle niitä omaavalle. Paitsi Teräsmiehelle toisen maailmansodan aikaan. Atomipommimyönteinen USA kun pisti kryptoniittivastaisen supermiehen tuhoamaan japanilaisten laivastoja. On siinäkin maailman pelastaja ja oiva esikuva lapsille. Mutta lienee niin, että propagandan nimissä kaikki on sallittua – jopa supersankareilta.

Pitäisiköhän Kiiskin alkaa ottaa mallia tästä viisaasta tavasta ohjailla ja aivopestä ihmisiä? Ehkä Tornion pilkkikisat loppuisivat eikä tarvitsisi enää väistellä niitä koukkuja herkullisine houkuttimineen.

Pilkkikisojen sijaan Tornio (ja kaikki muutkin pilkkikisoja harrastavat kaupungit) voisi kaivata jotain aivan uutta ja erilaista. Kulttuuria rakastavana Kiiski kaipaisi undergroundia, alternativea ja muita hienoja sanoja! Samaa pohtii tuonnempana myös KesäKiiskin kolumnisti, Juhani Kenttä, jonka kirjoituksia on aiemminkin nähty Vastarinnan Kiiskissä (ks. esim. huhtikuu 2010: http://www.vastarinnankiiski.com/nettilehti.html).

Vanhaauutta on KesäKiiskin horisontissa enemmänkin. Lähiaikoina tulee selviämään, löytääkö toukokuussa kylähulluutta uumoillut herra uudenlaisen kesän kulttuurin pääkallopaikalta, eli Turusta. Ah, kylttyyriä!

~Jatta, päätoimittaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti